Coaching gaat over persoonlijke ontwikkeling. Het is een doelgericht begeleidingstraject waarin je functioneren centraal staat. Als je stokt in je persoonlijke ontwikkeling is dit te herkennen aan de problemen die je gaat ervaren. Je gaat je ontevreden voelen, merkt dat je steeds vaker conflicten tegenkomt, je kunt niet vooruit, je kwaliteiten niet ontplooien en neerzetten. Je wilt net die ene stap zetten die je nodig hebt om vooruit te komen maar zet hem niet. Je kunt het niet meer overzien, je "moet" van alles en wilt weer de regie over je eigen functioneren krijgen. Herkenbaar?

Soms ben je er niet bewust van door wat je aangestuurd wordt. Het zijn oude patronen, gewoonten, blinde vlekken.

Door de stap naar coaching te zetten stap je uit de huidige situatie en ga je doelbewust kijken naar wat jij nodig hebt om jezelf verder te ontplooien. Coaching heeft een aantal kenmerken.

Doelen worden bereikt door het inzetten van verschillende methodes, technieken en modellen. Zowel het werken met het bewuste alswel het onbewuste kan als methode worden ingezet, afhankelijk van wat bij jou past. Door gebruik te maken van deze methodes worden belemmeringen en patronen snel duidelijk en kun je beginnen met de stap naar verdere ontwikkeling. Hierbij is aandacht voor het denken, doen, voelen, zingeving en de omgeving om je heen.